Adrian Julius Ceasar

Den 17 september kom våran vackra Adrian till världen!! 3180 gram och 51 cm.

Då det visade sig att det var havendeskapsförgiftning jag hade, så fick jag läggas in på sjukhus redan en vecka innan planerad födsel, just bar för att de skulle kunna hålla bättre koll på mig och bebisen i magen. Vid havandeskapsförgifning så bör man sättas igång så att man föder barnet tidigare än planerat, för det är enda "botemedlet" mot denna sjukdom. Så 4 dagar innan planerad födsel var det tillslut dax..
Vid 12-tiden satte de igån mig med en så kallad ballong, syftet med denna var att jag skulle öppnas 3 cm så de kunde spräcka hinnan så vattnet går. Vi 15-tiden får jag flyttas till ett förlossningsrum, vid 16-tiden forsar vattnet, jag får dropp och värkarna kommer igång. Jag klarar mig på lustgas genom hela förlossningen.  vid 21-tiden får läkarna ta hjälp med sugklocka och 21.18 ligger Adrian på mitt bröst, blå och blöt... vilken kännlsa alltså!!!

Vi stannar tre dygn på sjukhuset, underbart att nu få vara hemma igen! I morgon ska vi på återbesök, då Adrian ligger i riskzonen för att ha fått gulsot. Vi får hoppas att så inte är fallet.

Adrian några timmar gamal

RSS 2.0