kontroll hos barnmorskan.

Idag var jag i Knivsta hos min barnmorska och gjorde en vanlig rutinkontroll. Hon tog blodtryck, kännde och klämde på magen, mätte mitt sf-mått och frågade lite hur jag mådde.
På senare dagar har jag kännt antydan till yrsel, ytterst lite, men ändå tillräckligt så jag har varit tvungen att sätta mig. Jag får även ont i magen när jag går fort eller springer. För er som inte har kännt den smärtan, så kan man gämföra med håll fast ändå ondare och så extrem så man inte kan gå tillslut. Berättade detta för min barnmorska och hon tyckte att jag ska ta det lugnt och även dricka mycket vatten, som jag tyvärr slarvar med =P
Bebbens hjärtljud låg idag på 136 slag/min, den låg med huvudet nedåt som den gjort de senaste besöken. Sf-måttet mätte hon till 35 cm. Blodtrycket var det lite värre med. De mätte 100/100, inge bra. När jag skrev in mig låg jag på 100/69 och det är bra. Jag fick ligga ner en stund å sen tog vi nytt blodtryck, de resulterade då i 100/89, inte bra, men bättre. För att bli lite klarar med mitt höga blodtryck bad hon mig göra ett kissprov för att se ifall de innehöll äggviteämnen, och det gjorde det. Så i morgon ska jag in till akademiska till specialistvården och lämna ett morgonurin. Hoppas verkligen att de är utan dessa äggviteämnen, annars blir jag väldigt orolig. Högt blodtryck och äggvita i urinen är symtom på havandeskapsförgiftning.

Ni som vill veta mer om havandeskapsförgiftning,klicka på länken nedan
http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=23337&PreView=



För att nu lugna er alla, så kan jag ju berätta att jag vid ett tidigare tillfälle har haft äggviteämne i urinet. Har då fått tagit ett morgonurin och där fanns de inte, så då var allt lugnt igen. Så det är nog samma grejj nu skulle jag tro.

Vecka 35+5
Vikt: 79,1 kg
SF-mått: 35 cm
Hjärtljud: 136 slag/min
Blodtryck: 100/100 och 100/89


Kramar till er alla!

Nu var det dax igen...

Nu var det bra länge sedan jag satt här och skrev...
Just nu i skrivandets stund har jag fullt ös inne i magen, hicka och rörelse på samma gång, helt fantastiskt underbart!! Jag har nu hamnat i vecka 36, exakt 34 dagar kvar till Beräknad Födsel. Nu börjar det bli bra spännande!!
Jag har mått prima under hela graviditeten, har inte haft några problem alls. Det ända kan väll tänkas att magen är lite liten, men inget som jag behöver oroa mig för. Det har bara varit posetivt, då jag har kunnat fortsätta på mitt arbete längre än förväntat =)
Nu när det bara är ca månaden kvar så känner jag stressen börjar komma ikapp oss. Vi har ju faktiskt inte hunnit skaffa alla grejjor än =/ så det gäller verkligen att vi snabbar oss lite nu. I morgon ska jag faktiskt in med en kär vän och handla lite smått-och-gott som tex babyoil och diverse apotek-tillbehör.
Föräldragruppsmöterna har nu tagit slut, nästa gång vi tjockisar ses igen är efter födseln, ska bli så kul att träffa alla sen med sina bebbar. Extra kul å träffa Florence och Jesper, då de väntar tvillingar. Hoppas verkligen att deras förlossning går bra. Sensate mötet vi hade med föräldragruppen gjorde vi ett besök på förlossningen på akademiska i Uppsala. Det var nyttigt och bra att få se vart man ska ta vägen bland alla dessa korridorer när det väl är dax. När vi väl satt inne i ett utav förlossningrummen kunde jag verkligen föreställa mig hur det kommer se ut den dan vi är där. Här kom verkligen pirret och nervositeten rusande i kroppen. Jag hoppas för guds skull att förlossningen kommer gå bra!

Under denna vecka börjar alla mina underbara klasskompisar i 3:an. jag skulle ju också varit med er om de inte vore för denna lilla groda jag svalt å har sprattlande i magen :P Hoppas ni får ett bra sista år! De har varit kul att gå med er, alla är roliga å tokiga på sitt egna lilla vis...
Jag får chans att läsa mitt tredje år hösten -09, då lilla grodan förhoppningsvis kommit in på dagis =)

Snart dax för flytt... vi lämnar hämsta Tobo och beger oss 10 min närmre Uppsala *haha* Vi hamnar då i Örbyhus. Vi har hittat ett radhus på samma kvm som vi har nu. Uteplats både på fram- och baksida, helt underbart! Världens barnvänligaste ställe. Gården kryllar av småbarn och området ligger vid en vänplan, så det är helt trafikfritt. Ska bli så skönt att bo i Örbyhus, gånavstånd till ica och tåg, helt suveränt!! Ska bli skönt att slippa all vandalism som (tyvärr) finns i Tobo. För några dagar sedan blev ju våran bil sönderslagen, inte kul, tackar vet jag helförsäkring!! Bra grejjer!!

Nästan alla djur har nu flyttat ifrån oss =( Saknar er allihop jätte mycket, men detta var det bästa allternativet för er. De ända vi har kvar är pappa Neero och hans sån Pysen. ev så kanske det kommer en liten pojke till sen i slutet av september, beror på hur kär jag blir =P En gång råtta, Alltid råtta! svårt att hålla sig ifrån.

Ska försöka skriva oftare än vad jag har gjort. Har inte haft så mycket att skriva om. Tänkte skriva om graviditeten, men den har varit så lugn, så har inte varit något speciellt att skriva om. Men tänkte bättra mig nu när det bara är en månad kvar, det är ju nu som det kan börja hända saker. Och om ni tycker det är intressant så är det bara att hänga med i texterna. Som regel ska jag uppdatera 1 gång i veckan. Då ska jag även uppdatera med mått runt magen (SF-mått), hjärtljud och bild.

Vecka 35+0
SF-mått: 34 cm
Hjärtljud: 140 slag/min
mage framifrån

RSS 2.0